Blog

Promovarea unei afaceri in mediul online

Afacerile din ziua de azi nu pot exista fara internet. Orice afacere ar avea cineva, la un moment dat  va fi necesar ca ea sa fie cunoscuta pentru a atrage clienti. Clientii pot fi atrasi atat din mediul offline dar mai aeles din mediul online.

Azi, cand telefonul si internetul este nedespartit de viata noastra, cand petrecem mult timp informadu-ne sau cautand oportunitati sau solutii, e o mare greseala ca afacerea sa nu fie prezenta pe internet.

Promovarea unei afaceri in mediul online nu doar ca va facilita accsul la serviciile sau produsele afacerii, ci mai mult va oferii un plus de incredere si profesionalism in ceea ce priveste istoricul si reputatia business-ului.

In cadrul promovarii afacerii in mediul online, trebuie evidentiate cateva aspecte:

 • -imaginile
 • -descrierea afacerii
 • -date de contact
 • -specificatii
 • -material video (de prezentare sau publicitar)
 • -localizare
 • -recenzii si recomandari.

Promovare Afaceri Online Gratis

Promovarea online a afacerii se poate face prin mai multe canale, gratuite dar si platite. Canalele de promovare gratuita se refera in primul rand la Google Business si Facebook Pages, dar nu numai, se mai poate inscrie afacerea in directoare web, cataloage de afaceri, sau grupuri specifice. Canalele de promovare platite sunt acele cataloage care ofera spatiu de promovare a afacerii cu anumite facilitate, date, informatii, posibilitatea de a fi contact mai usor de catre clienti dar si un control total asupra anuntului sau a listarii.

Tot in cadrul promovarii online, platforma pe care se inscrie afacerea trebuie sa respecte anumite aspecte:

 • Sa aiba un design profesional
 • Sa fie usor de navigat si de pe dispozitive mobile
 • Sa fie usor de accesat
 • Sa ofere datale intr-un mod cat mai accesibil pentru vizitatori.

O forma clasica de promovare online a afacerii o reprezinta detinerea unui website al afacerii, lucru care presupune anumite costuri, de la realiazarea site-ului, la optimizarea SEO, la mentenanta, la actualizarea lui, costurile achizitionarii domeniului si a pachetului de gazduire, precum si alte aspecte neprevazute.

Promovare Online prin Website

Promovarea printr-un site web va da rezultate doar in situatia in care pagina web va fi optimizata pentru cuvintele cheie dorite, in asa masura incat sa ajunga cel putin pe prima pagina in Google, daca nu pe primele locuri. Acest lucru va presupune alte costuri, prin achizitionarea unor servicii de optimizare SEO, servicii care de cele mai multe ori nu vor reusii sa iti aduca rezultatul visat.

CalatorprinRomania.ro iti ofera o platforma de promovare online a afacerii tale, unde poti sa iti inscrii business-ul tau, crescandu-i popularitatea, facandu-l mai usor de gasit, adresandu-te mai multor clienti, care vor avea posibilitatea sa te contacteze.

Fie ca ai o afacere in domeniul de cazare, restaurant, saloane sau cabinet medicat, pe CalatorprinRomania.ro poti sa o faci cunoscuta, dand posibilitatea clientilor sa lase recenzii despre produsele sau serviciile tale, recenzii care vor aduce alti clienti, marind increderea in afacerea ta.

Pentru ca afacerea ta sa fie una de succes, pe langa promovarea online a afacerii tale trebuie sa tii cont si de promovarea offline, mai ales daca este o afacere situata intr-o zona cu vad comercial, daca este o afacere care se rezuma la deservirea unei anumite zone geografice sau a unei localitati.