Blog

Tehnici de Promovare Cazare, Pensiune sau Hotel

De ce sa promovezi o unitate de cazare?
Romania dispune de un mare potential pentru dezvoltarea turismului – aceasta este o directie promitatoare pentru toate tipurile de servicii turistice de cazare.
Pe piata hoteliera vin noi investitori și sunt construite hoteluri si pensiuni noi, concurenta pe piata de cazare este în creștere și o unitate de cazare are nevoie de publicitate eficiente pentru a spori competitivitatea.

Exista un numar mare de idei de promovare a serviciilor de cazare, în ciuda acestui fapt s-a creat o contradictie între teoretic și aplicarea practica a programului de promovare a serviciilor de cazare.

Problema e ca, uneori, pensiunile nu folosesc site-uri de promovare a serviciilor de cazare, care ar fi ajutat in a îmbunatati popularitatea lor.

În conditiile în curs de dezvoltare rapid de concurenta pe piata serviciilor de promovare pensiune depinde nu numai de personalul hotelurilor, dar și de organizare a procesului de promovare online a serviciilor de cazare.
Ce inseamna promovarea unei pensiuni?
Termenul de „promovare” este folosit în marketing. Promovare este orice forma de activitate, de comunicatii, mesaje (inclusiv publicitare), utilizate de catre firma pentru informare, convingere sau reamintire oamenilor cu privire la bunuri, imagini, idei, activitati sociale și a impactului lor în societate.
Specificul și rolul serviciilor turistice în promovarea unitatilor de cazare.

Promovare Unitati de Cazare

Termenul de cazare este utilizat pe scara larga în practica serviciilor turistice.

Pentru a profita de industria hoteliera, turistul ar trebui sa ajunga la hotel. Prin urmare, activitatea serviciilor de cazare în mare masura depinde de locul amplasarii acestora.

Depinde si marimea cheltuielilor pentru retribuirea muncii și posibilitatile de comercializare a serviciilor de cazare.
De obicei, la alegerea locului de amplasare a hotelului se prezinta astfel de cerinte, pozitionarea si accesul facil.

Hotelul este unitatea care furnizeaza turistilor, un complex de servicii, printre care cele mai importante, sunt servicii de cazare și alimentatie.

Marketing in turism – este procesul de elaborare, promovare și implementare de servicii turistice, orientate spre identificarea și satisfacerea nevoile specifice ale turistului.

Promovarea unei pensiuni este orice forma de actiune utilizate de catre hotelier pentru informare, convingere și reamintire turistilor despre produsele, serviciile, imagini, idei, activitati sociale.

Promovare Pensiune Turistica

Promovarea pensiunii turistice este esentiala in industria hoteliera. Prin publicitate, turistii pot afla despre existenta pensiunii, respectiv pot deveni turistii tai.
Publicitatea hoteliera, are de asemenea, functia de marketing. Promovarea serviciilor de cazare poate fi sub orice forma, prin orice mijloace de informatii despre produse, vacante, oferte turistice, idei și initiative (informatie publicitara), care este destinat turistilor și care are ca scop atragerea viitorilor clienti.
Obiectivul de marketing în industria hoteliera este de a crea un avantaj competitiv și de a face vânzarea de servicii hoteliere cât mai eficienta.

Promovare Pensiuni Agroturistice

Specificul serviciilor de cazare este determinata de caracteristicile și tehnologia deservirii oaspetilor, punerea în aplicare a serviciilor de cazare conform dorintelor clientilor.

Tipuri și mijloace de promovare a serviciilor de cazare
Promovarea unui hotel are de a face cu marketingul de comunicare între firma și cumparator. Masuri, care sunt de obicei considerate ca fiind parte a complexului de promovare, includ vânzarea serviciilor de catre vânzator, de relatii publice, campanii publicitare și accesorii.
Cele mai multe dintre aceste elemente este strâns legat de publicitate.

Examinînd anterioare abordari, alege ceea ce este mai potrivit pentru a defini tipuri de promovare a serviciilor de cazare.
Exista doua mari și doua mai multe tipuri de promovare. Principalele tipuri de promovare sunt: publicitatea și vânzarea.

Promovare Hotel – Promovarea Serviciilor Hoteliere

Publicitatea hotelului se desfașoara în mass-media, alegerea de care se efectueaza în conformitate cu segment al pietei de servicii hoteliere, pe care functioneaza unitatea de cazare.

Pentru examinarea mijloacelor de promovare a serviciilor de cazare trebuie sa analizeze mai întâi tipuri de promovare.

În industria hoteliera reducere este una dintre principalele arme strategie de marketing.
Pretul pe care îl anunta un hotel în afise, în practica, se prezinta doar la un foarte mic numar de clienti, adica la cei care vin de pe strada.
De exemplu, reducerea se acorda: pentru rezervare numarului mare de nopti sau camere, pensionarilor, copiilor, studentilor de la – pâna la 25%; colegi de profesie, clientilor fideli – de pâna la 40% și așa mai departe.
Cu ajutorul chestionarului se face analiza gradului de satisfactie a clientului de serviciile hotelului. Pentru a face acest lucru în camerele hotelului sunt prevazute chestionare, în care un client cere sa evalueze (de exemplu, pe o scara de cinci puncte) nivelul de servicii oferit de diferite subdiviziuni ale hotelului (calitatea de menaj, produse alimentare de calitate și nivelul de servicii în restaurante și așa mai departe).
În urma prelucrarii chestionarelor se elaboreaza propuneri conducerii hotelului de a îmbunatati calitatea serviciilor, care ar contribui la creșterea de încarcare și, prin urmare, a veniturilor hotelului.

Promovare Cazare, Pensiuni Hoteluri pe internet
Ar trebui sa acorde o atentie la publicitate hoteluri și promovarea hoteluri de pe Internet. La urma urmei, tot mai multi oameni folosesc Internetul pentru a cauta servicii, inclusiv pensiuni și hoteluri.
Promovare Pensiuni Online – mult mai eficienta (costuri pe atragerea unui client), în comparatie cu alte mijloace de publicitate servicii hoteliere (scuturi, fanioane, postere în aeroporturi și așa mai departe).
Dar în procesul de Promovare Cazare pe Internet exista caracteristici proprii, astfel încât sa încredinteze campania de publicitate profesionistilor.
Site-ul hotelului va deveni cartea de vizita a cazarii, care promoveaza brand-ul sau, îndeplinește PR-caracteristici, precum și un instrument de cercetare de marketing.

Promovare Online in Turismul Romanesc

Promovarea offline a cazarii este extrem de eficienta.
O buna publicitate pentru cazare si pensiuni este de a se implica în tot felul de actiuni (conferinte, festivitati).
Este utilizat pe scara larga, de asemenea, „marketing direct” sau mail advertising-expedierea prin poșta de scrisori clientilor, cu scopul informatii despre unele activitati, servicii noi etc.
Marile hoteluri sunt implicate în internationale, târguri turistice, cu propriul stand.
În afara de reduceri de pret strategii de marketing hoteluri folosesc o varietate de recompense pentru turistii fideli, care se bazeaza pe acumularea de puncte, cu modificarile și completarile de servicii hoteliere gratuite, la alegerea clientului: clientul primește un anumit numar de puncte pentru fiecare suma cheltuita de la hotel (în camera, prânz la restaurant, închiriat o mașina și așa mai departe).
Turistului i se elibereaza un cupon ce valoreaza un numar de puncte. Cand ajunge la un anumit numar de puncte, poate obtine gratuit de un anumit serviciu (gratuit desert sau chiar o cina la restaurant, transfer gratuit de la aeroport sau de reducere a preturilor la servicii, etc).
Uneori, un astfel de program de recompensare a clientilor pensiunii sunt combinate cu programe relevante companii aeriene.
Unii prefera un cadou de la hotel, alte reduceri la mai multe servicii și așa mai departe, cele mai multe persoane prefera o reducere, sau un cadou de la pensiune.
Reducerile la cazare ramân în continuare una dintre cele mai eficiente instrumente de motivare a turistilor.

Participarea la Expozitii și târguri turistice vine cu un avantaj – posibilitatea de a prezenta oferta de cazare in mod direct viitorilor clienti.

Promovarea unui pensiuni pe Internet este un mod important de a arata publicului larg, beneficiile și, cel mai important, de a va gasi clientul.

Strategii de marketing pe Internet sunt multe, precum și concurenta printre unitatile de cazare.
Punctul de plecare este crearea site-ului pensiunii, optimizarea și promovarea în motoarele de cautare. Apoi, va conectati de publicitate în motoarele de cautare, înfiintarea de publicitate contextuala, care ruleaza pagini pe retelele sociale, trimiterea de e-mail-uri, înregistrarea pe internet în agregatorii turistice și mai mult.
Fiecare dintre caile sale pozitive și negative parti, care sunt în valoare de vedere și concentrându-se pe cele care va va aduce profit maxim.

Cum faci o promovare pentru pensiuni sau cazare?


Promovarea începe cu crearea unui site de hotel, dezvoltarea unei interfete ușor de înteles cu descrierea Fondului numeric, servicii de afaceri, oportunitati suplimentare de cazare și multe altele, posibilitatea de pre-rezervarea unei camere, fotografii și/sau prezentare video.
Este important ca site-ul sa fie ușor pentru utilizator și informativ.
În același timp, tot mai multi turisti prefera sa vada informatiile de pe smartphone-uri: este necesara adaptarea site-ului pentru dispozitive mobile.
Optimizare SEO Search și Search Marketing in industria hoteliera

Crearea celui mai bun design nu garanteaza ca de acum încolo veti putea gasi oaspeti prin intermediul motorului de cautare.
Robotii motorului de cautare vor începe vizitarea site-ul pensiunii sau a hotelului. Daca oamenii nu te gasesc, ei vor rezerva cel mai probabil de la concurenta. Deci, utilizeaza optimizarea de cautare și alte modalitati de a promova pensiunea, pentru a îmbunatati ranking siteului.

Promovarea unitatii de cazare în cataloage online este o reclama suplimentara a hotelului sau a pensiunii pe Internet. Un plus clar va fi creștea fluxul de clienti. Vizitatorul va fi capabil sa compare performanta hotelurilor și sa gaseasca exact ceea ce are nevoie pentru pretul, calitatea serviciilor, locatia și alte filtre de cautare.

Promovare Cazare pe Facebook, Instagram, Retele Sociale

Oamenii tind sa aiba încredere mai mult in recomandarile prietenii lor, prieteni, care au vizitat deja unitatea ta de cazare.

Promovarea unei Pensiuni pe retelele sociale popularizeaza pensiunea și va aduce noi vizitatori.
Review-uri sunt o metoda de promovare gratuita a unei pensiuni sau a unui serviciu de cazare.

Nu ignora o astfel de parte importanta promovarii pe Internet. Încurajeaza-ti turistii sa lase recenzii pe pagina de social media, cu un hash pe pagina lor. Poti evidentia o pagina separata a site-ului web al pensiunii pentru comentarii.
Vizitatorii doresc sa cunoasca impresiile celor care au fost deja acolo, ce cred despre Pensiune, cu ce impresie au plecat dupa șederea lor?

Rolul Recenziilor in Promovarea Unitatii de Cazare

Desigur toate recenziile par trebui sa fie pozitive, dar totul nu poate fi totul perfect, și chiar daca se poate, va exista un client, care va fi nemultumit.

Deci, fii pregatit pentru recenziii negative. Poti transforma o recenzie negativa, oferind raspunsuri celor multumiti și nemultumiti cu posibilitatea de a corecta situatiile sau de a primi un anumit bonus.
Încurajeaza bloggerii sau influecncerii in a vizita pensiunea sau hotelul tau, poate chiar și pentru un pont.

În promovarea efectiva a cazurilor hotelului se numara o lista de corespondenta. Încurajeaza auto-înregistrarea emailurilor de la turisti pentru a trimite oferte interesante, reduceri sezoniere, oferte speciale pentru anul nou, Craciun, ziua de naștere, etc.

Promovarea unei cazari sau a unui complex hotelier a devenit disponibila pentru toata lumea astazi datorita tehnologiilor internetului. Îmbunatateste calitatea serviciilor de cazare și actualizeaza în timp util informatiile despre hoteluri pe site-urile web, motoarele de cautare, cataloagele online și retelele sociale.