Blog

Promovare Afacere pe Facebook

Facebook, dintr-o platform de social media a ajuns sa fie o platform de marketing online foarte cunoscuta. Promovarea pe facebook se poate face fie in mod gratuit fie contra cost. In mod gratuit, promovarea se poate face pe termen lung, iar prin Facebook Ads, se poate promova o afacere in timp scurt, pe o anumita zona geografica, adresandu-se unui anumit public tina, selectat in functie de varsta, gen, interes.

Promovarea Afacerii pe Facebook, are un impact mare asupra viitorilor clienti, prin faptul ca majoritatea detine un cont de Facebook, pe care-l acceseaza mai multe ore pe zi, astfel ca va vizualiza reclama ta. O campanie de publicitate platita pe facebook, va da rezultate si in functie de modul in care va fi conceputa, totusi facebook, va livra in modul in care a fost setata reclama, continutul ei catre utilizatorii alesi.

Pe langa promovarea platita, se poate promova o afacere pe facebook si gratuit, fara sa necesite nici o investitie initiala, ci doar timp si pasiune dar si de creativitate.

Crearea unei „Fan Page” pentru afacerea ta, va mentine relatia cu clientii existenti, interactionand cu ei si facandu-i sa recunoasca numele sau brandul afacerii, cu care vor avea o conexiune deosebita, interactionand cu postarile si ofertele care vor fi afisate sau expuse pe acea pagina de facebook.

Mentinerea unui prezente online puternice a brandului tau, prin postari si prin story-uri, care vor fi vizibile urmaritorilor paginii afacerii, fara ca sa platesti pentru promovarea acelor postari. Postarile regulate, interactive si interesante vor face ca pagina afacerii tale sa obtina in timp mai multi urmaritori, iar brandul afacerii sa fie din ce in ce mai prezent, mai puternic, mai usor de diferentiat si de recunoscut.

Inscrierea in Grupuri, e o alta forma de promovare a afacerii pe facebook, mai ales daca sunt grupri cu servicii sau produse specifice businesului tau, a zonei in care activezi sau a nisei respective. Fii prezent pe grupuri prin postari decente, informatice si atractive, incurajand discutiile si distribuirile, astfel, postarea ta va ajunge la cat mai multi utilizatori sau viitori clienti.

Daca un poti gasi un grup de facebook dedicat afacerii sau produselor tale, poti crea tu u grup pe care sa-l gestionezi, astfel vei avea controlul asupra tot ce se povesteste, asupra publicarii articolelor, a acceptarii membriilor, si poti sa-ti oferi serviciile sau produsele atunci cand membrii grupului vor cauata acele lucruri.

Crearea unui eveniment e o alta forma de promovare online in social media, si se potriveste pentru lansarea unui produs sau a unui serviciu, deschiderea unui magazin sau a unui punct de lucru, intalnirea cu un invitat sau sarbatorirea unei date importante pentru afacerea ta, exinderea ei sau dezvoltarea pe mai multe directii.

Conecteaza fluxul blogului cu pagina sau profilul tau de facebook. Distribuirea articolelor care vor aparea pe site-ul tau este o alta metoda de promovare pe facebook, existand diverse instrumente care pot face acest lucru in mod automat, ca atunci cand publici ceva pe blogul sau site-ul tau, acel post sa apara si pe pagina ta de facebook.

Daca detii un grup, sau faci parte dintr-un grup, sau daca detii o pagina a afacerii tale cu mai multi urmaritori poti cere utilizatorilor sa distribuie continutul tau, fie pe profilul personal, fie in grupuri de profil, iar aceasta distribuire iti va creste audienta in mod gratuit.

Colaborarea cu alte pagini te poate face sa ai dreptul sa postezi si tu pe acea pagina, dar pentru aceasta trebuie sa contactezi administratorul paginii pentru a ajunge la un acord in ceea ce priveste promovarea in pagina lui.

Deschide o sesiune video live sau incarca un clip video pe pagina ta, pentru a arata clientilor ceea ce i-ar interesa, putand interactiona cu ei in sectiune de comentarii. Chiar daca e o sesiune vide live, dupa incheierea transmisiei, clipul va ramane pe pagina ta ca un fisier video pe care il vor putea urmarii toti vizitatorii acelei pagini.

Crearea unei comunitati in jurul brandului sau a afacerii tale va creste nivelul de credibilitate si prestanta nu doar in mediul online cat si in cel offline.

Promovarea unei afaceri pe facebook nu trebuie sa ignore mai intai metodele gratuite, deoarece sunt pentru o perioada mai lunga, dar si promovarea platita prin reclame, care are un grad de conversie mult mai mare, dar care va inceta odata cu sfarsitul campaniei de promovare.